Inn-Oefentherapie

inn_header_image
Inn-oefentherapie

Kinderen met overgewicht bewegen vaak niet voldoende en hebben vaak weinig zin in bewegen. Ze spelen minder buiten en op het schoolplein doen ze vaak niet actief mee. Om overgewicht te lijf te gaan, is dagelijks bewegen nodig. Door te bewegen met plezier, oefenen kinderen hun motoriek en verbruiken ze energie uit voeding. Voldoende bewegen zorgt dus dat kinderen zich fitter, gezonder en plezierige voelen. Bewegen moet wel op een gezonde manier gebeuren en daarbij kan kinderoefentherapie helpen.

Kinderoefentherapie kan zich gaan richten op onder andere het verbeteren van de motoriek, het verbeteren van de lichamelijke conditie en het informeren van ouders en kind over het belang van bewegen.

Samen met de ouders en het kind wordt een behandelplan opgesteld aan de hand van de hulpvraag, de doelen en de uitkomsten van de intake en het onderzoek. Dit behandelplan vergroot de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind in zijn eigen fysieke leefomgeving. Het kind kan zowel individuele als in een groepje begeleiding krijgen, afhankelijk van het opgestelde behandelplan.