Annebel Wetzels

Mijn naam is Annebel Wetzels, 39 jaar en moeder van 3 kinderen. Buiten mijn rol als moeder, echtgenote, dochter en vriendin ben ik ook nog 24 uur werkzaam als behandelcoördinator in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Al met al een gezellig dynamisch leven!

Na meer als 17 jaar bezig te zijn geweest met mijn gewicht, was voor mij de maat vol en met de 40 in het vooruitzicht heb ik, na het horen van goede ervaringen van een goede vriendin, de stap gezet om mij aan te melden bij Medical Beauty Center voor gewichtsbegeleiding.

Door een jarenlang verwaarloosde slijmbeursontsteking in mijn heup, 3 bevallingen vrij kort op elkaar en een nieuw ritme vinden als werkende moeder was mijn sportieve leven gedaald tot een dieptepunt van maximaal 1x per week sporten. Op advies van Medical Beauty Center een doorverwijzing gekregen naar Inn-Oefentherapie waar ik een behandeling op maat kreeg voor mijn lichamelijke problemen met als einddoel weer meer kunnen gaan bewegen zonder pijnklachten.
Hier kwam ik er o.a. achter dat ik door de pijn verkeerd was gaan lopen waardoor het eigenlijk alleen maar steeds slechter werd. Na een aantal oefenmomenten en trouw oefeningen doen verdwenen mijn pijnklachten naar de achtergrond en kon ik het sporten/bewegen gaan opbouwen. Op dit moment doe ik 2x per week aan Aquarobics en 1 tot 2x per week fitness, waarbij ik nu inmiddels het lopen heb opgebouwd naar 45 minuten (waar ik voorheen nog geen 10 minuten pijnvrij kon wandelen!). Daarbuiten pak ik zoveel als ik kan de fiets en gebruik ik de auto enkel nog voor mijn werk.

Ik had niet alleen de welbekende ‘stok achter de deur’ nodig, maar ook iemand die mij coacht in het vinden van een nieuwe weg naar een gezondere levensstijl: Miranda! Wat gestart is als een ‘stok achter de deur’ is langzaamaan aan het veranderen naar een gewijzigde mindset door het coachingstraject. Hierdoor begint nu steeds meer het besef te komen dat ik niet zielig ben als ik dat taartje of dat toastje afsla, maar juist heel lief voor mezelf ben. Op het moment zelf, maar vooral ook voor mijn toekomst en die van mijn kinderen. Ook zij profiteren er ten slotte van als hun moeder fit en gezond is en buiten dat ben je als ouder nu eenmaal een wandelend rolmodel!

Medical Beauty Center en dan met name Miranda, ontzettend bedankt dat je er voor mij bent in dit buitengewoon ingewikkeld, maar uiteindelijk zeer waardevol en inspirerend traject!