Over Gezond en Vitaal

slider_00

Gezond en vitaal zuidwesthoek – het extra steuntje in de rug!

Door een intensieve en actieve samenwerking met zorgverleners bieden we een programma aan dat kinderen, jongeren en volwassenen helpt een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Gezond en vitaal zijn = zelfredzaam zijn !

Gezond en Vitaal Zuidwesthoek leert je zelfredzaam te worden. Gezond staat voor ‘het vermogen om zich aan te passen en zichzelf te redden bij sociale, fysieke en emotionele uitdagingen’ (Huber, 2011). We maken je dus niet afhankelijk van ons programma meer leren je gezond en vitaal te leven en denken!

Gezond en vitaal zijn = anders eten, bewegen en denken!

Geen ongezonde (crash) diëten maar wel leren gezond en lekker te eten onder begeleiding van een specialist op basis van de adviezen van het voedingscentrum. Te weinig tijd om een gezonde maaltijd te bereiden ? Tezamen met onze partners leren we je hoe je snel en eenvoudig gezonde maaltijden kan bereiden voor jezelf en voor je kinderen.

Geen afmattende fitness sessies maar terugkeer naar een dagelijkse portie gezond en leuk bewegen (wandelen, fietsen of een sport). In samenwerking met lokale sportverenigingen bieden we diverse kennismakingsmogelijkheden die de drempel voor je kunnen verlagen en de waaier aan bewegingsmogelijkheden in je omgeving verduidelijken.

Gezond gewicht bereiken en behouden is niet alleen een fysieke maar ook een mentale kwestie. ‘Lichter’ worden door ‘lichter’ te denken! Wij helpen je daarom ook mentaal sterker te worden zodat je weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroot in een omgeving (school of werk) die steeds meer eisen aan je stelt en veel verleidingen bevat om terug te vallen in je oude leefpatroon.

Doelgroep

We bieden zorg aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Bij kinderen ligt de primaire focus op de ouders en sluiten we ons aan op de JGZ-richtlijn m.b.t. overgewicht bij kinderen (NCJ, 2012). Het team is bovendien gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen.

Samenwerkingsverband

Gezond en Vitaal Zuidwesthoek is een samenwerkingsverband van Miranda Schalk, BGN gewichtsconsulente met specialisatie Kind en Voeding (Medical Beauty Center – gewicht en voeding) met Praktijk van Waterschoot en Inn-Oefentherapie.

Smartwise – VU Amsterdam

Gezond en Vitaal Zuidwesthoek is na een landelijke selectie – en screeningprocedure geselecteerd door de Vrije Universiteit Amsterdam voor deelname aan een landelijke pilot met SMARTSIZE. Het SMARTsize programma is ontwikkeld en wetenschappelijk onderzocht door de Vrije Universiteit Amsterdam. Het is praktisch en toegankelijk en maakt gebruik van evidence-based strategieën voor gedragsverandering.

Het doel is om mensen met overgewicht/obesitas te ondersteunen om de hoeveelheid (dus portiegrootte) die ze eten onder controle te krijgen.

Bron : www.portiecoaching.nl

Smartsize is een wetenschappelijk onderbouwde afvalmethode. Het leert mensen hoe zij stap voor stap hun eetgewoonten kunnen veranderen en daardoor zichzelf minder overeten. De interventie bestaat uit diverse onderdelen.

vualogo smartsize2