GGD West Brabant

De GGD is er ook voor u!

Wij zetten ons in voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid van alle ruim 680.000 inwoners van West-Brabant, met speciale aandacht voor risicogroepen. We doen onder meer gezondheidsonderzoeken, verzorgen vaccinaties en geven voorlichting over gezond(er) leven en de jaarlijkse onderzoeken naar de lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid.

Wendy Peeters GGDWendy Peeters is jeugdverpleegkundige bij de GGD West-Brabant. Daarnaast is zij ook een partner in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Binnen de gemeente Woensdrecht houdt zij zicht op de algemene gezondheid van kinderen en jongeren.

Dit doet de GGD door de kinderen een aantal keer te meten en wegen met daarbij een gesprek, en ook door vragenlijsten door de ouders en de kinderen zelf in te laten vullen. De algemene gezondheid van een kind is heel breed: lichamelijk, psychisch, sociaal en emotioneel. Mocht er op één van deze vlakken iets niet helemaal lekker lopen, kijk Wendy vaak met ouders mee hoe zij ervoor kunnen zorgen dat dat wel weer fijn gaat lopen en het kind weer lekker in zijn/haar vel gaat zitten! Indien een kind overgewicht heeft, zal Wendy in eerste instantie zelf de eerste gesprekken voeren met het kind en de ouders. Als dit niet tot resultaat leidt, is het mogelijk dat Wendy door zal verwijzen naar ‘Gezond en Vitaal ZWH’.

U kunt met uw vragen over gezondheid en informatie direct bij Wendy terecht.

Een aantal ochtenden in de week is Wendy op een van de basisscholen aanwezig met een open spreekuur.